5e Nieuwsbrief IJsselsteinloop 2018

Beste deelnemer aan de IJsselsteinloop,

Nog maar 19 dagen en dan zullen de startschoten door IJsselstein galmen! We zijn bezig met de laatste voorbereidingen en brengen jullie weer graag op de hoogte van het laatste nieuws.

De medailles zijn binnen! Onder in deze nieuwsbrief zie je een kleine teaser, hoe de medaille er echt uitziet zie je pas als hij om je nek hangt!

Verder in deze editie van de nieuwsbrief een bericht van onze hoofdsponsor Podoxpert en informatie over de functionele hardloopshirts en onze garderobe.

Veel leesplezier gewenst!

De voorinschrijving sluit bijna!

image

Nog maar drie dagen de tijd om gebruik te maken van onze voorinschrijving! Schrijf je nu in via onze website voor de IJsselsteinloop 4 Kids, 5KM, 10KM of Halve Marathon en profiteer van het verlaagde inschrijftarief. Bovendien ontvangen alleen de voorinschrijvers via de mail een bon voor 15% korting bij PK Runningshop én hun naam op het startnummer!
Voor de lopers van de IJsselsteinloop 4 Kids kunnen we alleen met een voorinschrijving een T-shirt garanderen. Er is inschrijfmogelijkheid op de dag zelf, maar dan zijn er slechts een beperkt aantal T-shirts aanwezig.

Schrijf je nu in!

Zenuwbeknelling in de voorvoet – Mortonse neuralgie

image

Mortonse neuralgie, een zenuwbeknelling in de voorvoet, zien we vaak ontstaan bij een afwijkende voetstand, in combinatie met belasting en (sport)activiteiten, zoals tennis, voetbal of hardlopen. Ook strak zittende schoenen kunnen neuralgische (zenuw)klachten veroorzaken. Klachten bestaan vaak uit hevige, acute pijn in de voorvoet, met uitstraling naar de tenen. De pijnaanval ontstaat bijna altijd plotseling en voelt aan als kramp of een snijdende pijn. De pijn neemt toe tijdens het lopen en geeft veelal het gevoel alsof er iets ‘scheef zit’ of ‘inschiet’. Doorlopen met deze klachten zorgt er vaak voor dat de klachten sneller en heviger terugkeren. Het uittrekken van de schoenen en het masseren geeft dan ook steeds minder verlichting. Een chronisch vervolg van de klachten is dan niet ondenkbaar! Een podotherapeutische zool, taping, een teenorthese of het dragen van bredere schoenen kan hiervoor al een oplossing zijn. Ons advies is in ieder geval: Loop er niet te lang mee door! Herken je iets in deze klachten? Maak dan afspraak met een PodoXpert, dat kan telefonisch via 030 – 6870708, maar ook online. En let op: podotherapie wordt vaak vergoed vanuit je (aanvullende) zorgverzekering, zonder eigen risico! Check hiervoor wel je zorgpolis

Kijk hier voor meer informatie

Bewaakte Garderobe

image

Hebben jullie een bewaakte garderobe? Jazeker! Alle deelnemers hebben op hun startnummer een bagagelabel. Bij de deelnemers die zich via de site hebben ingeschreven en al betaald hebben voor de garderobe is het bagagelabel groen, deze kan je bij de garderobe gebruiken om je spullen in te leveren. Ook voor de deelnemers die voor ingeschreven hebben en nog niet betaald hebben of voor deelnemers die zich op de dag nog inschrijven is de garderobe beschikbaar! Gebruik hiervoor het blanco bagagelabel aan het startnummer en betaal 2 euro gepast bij de garderobe. De garderobe vind je onder de overkapping naast het Fulcotheater. Deze plek staat duidelijk aangegeven met bordjes. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken van en/of beschadigingen aan jouw persoonlijke eigendommen.

Kijk hier voor meer informatie

Functionele IJsselsteinloop Hardloopshirts

image

Bestel via de voor-inschrijving nu jouw functionele IJsselsteinloop hardloopshirt voor slechts €12,50! Op de dag zelf zullen wij nog enkele exemplaren aanbieden voor €15,- maar dan kunnen we niet garanderen dat jouw maat erbij zit.

Klik hier voor meer informatie!

Voeg jij de medaille van 2018 toe aan je collectie?

De Medailles zijn binnen! We zijn zó trots op het eindresultaat dat we nog niet helemaal laten zien hoe hij eruit ziet. Dit zie je pas op het moment dat hij om je nek wordt gehangen na het verrichten van een geweldige prestatie!

Bericht van onze sponsor: PK Runningshop

image

PK Runningshop is al ruim 20 jaar de toonaangevende hardloopspeciaalzaak van Nederland. PK staat voornamelijk bekend om zijn deskundige manier van aanmeten van hardloop- en wandelschoenen en zijn persoonlijke advies en goede service. Je kunt bij PK terecht voor hardloop-, wandel- en trailschoenen, hardloop- en wandelkleding, sportbeha’s, elektronica, hardloopschema’s, accessoires en teamkleding. Vaak beseft men niet wat de gevolgen kunnen zijn van schoenen die niet bij hun lichaam en trainingsstijl passen. Een verkeerd gekozen schoen kan in de toekomst zelfs schade aanbrengen aan spieren en gewrichten. De deskundige adviseurs van PK zijn stuk voor stuk ervaren hardlopers of wandelaars. Deze grote schat aan kennis biedt je de garantie dat zij voor jou de beste hardloopschoenen kunnen vinden. Kom voor het beste advies en de beste hardloop- en wandelschoenen naar PK Runningshop in Dodewaard!

Klik hier voor de website van PK Runningshop