spin

REGLEMENT:

Het Reglement van de IJsselsteinloop vind je hier.
De Privacy Policy van de IJsselsteinloop vind je hier.

 

LOOPAFSTANDEN EN KLASSEMENTEN:

PK Runningshop Halve Marathon

Jumbo A. Langerak 10 kilometer

Body Business 5 kilometer

De PodoXpert IJsselsteinloop wordt jaarlijks georganiseerd op de zaterdag voor Pinksteren. In 2019 vindt de loop plaats op zaterdag 8 juni. Deelnemers kunnen een keuze maken uit een drietal loopafstanden, namelijk een halve marathon, een 10 kilometer en een vijf kilometer, die weer onderverdeeld zijn in een heren- en damesklassement. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen leeftijd van deelnemers.

Voorinschrijving vanaf 1 december 2018 t/m 22 mei 2019 is alleen mogelijk via onze website.
Kosten voorinschrijving: € 8,00.
Alle voorinschrijvers krijgen via de mail een bon voor 15% korting van PK Runningshop.

Losse startnummers worden niet opgestuurd, maar kunnen op zaterdag 8 juni 2019 worden afgehaald vanaf 08:00 uur op de Overtoom, voor het Fulcotheater.

Inschrijving op de dag van de loop kan vanaf 08:00 uur in het Fulcotheater aan de Overtoom in IJsselstein tot een kwartier voor de start van de betreffende afstand.
Kosten: € 10,00. Pinbetaling is niet mogelijk!

 

STARTTIJDEN:

09:00 Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids Jongens BO groepen 3 en 4

09:02 Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids Meisjes BO groepen 3 en 4

09:20 Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids BO groepen 7 en 8

09:22 Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids BO groepen 5 en 6

10:00 Jumbo A. Langerak 10 kilometer en het Terberg Totaal Installaties bedrijvenklassement op de 10 kilometer

10:25 PK Runningshop Halve marathon en het Terberg Totaal Installaties bedrijvenklassement op de halve marathon

13:05 Body Business 5 kilometer en het Terberg Totaal Installaties bedrijvenklassement op de 5 kilometer

 

TIJDREGISTRATIE:

Tijdens de IJsselsteinloop zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van jouw tijd. Achter op jouw startnummer (de bib) bevindt zich een elektronische chip (de tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van jouw tijden heel eenvoudig. De tags hoeven niet ingenomen te worden na de race.

 

KLEED- EN DOUCHERUIMTE:

Ten behoeve van deelnemers is kleedruimte aanwezig in het Fulcotheater, gevestigd aan de Overtoom 3. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing van goederen die daar worden achtergelaten.

Alle deelnemers worden verzocht gebruik te maken van de mobiele toiletten buiten het Fulcotheater. Het gebruik van de mobiele toiletten is gratis. Je kunt ook tegen betaling gebruik maken van de toiletten binnen in het Fulcotheater.

Doucheruimte is beschikbaar in de sportzaal de IJsselhal op 1200 meter van start/finish. Let op, dit is een andere locatie dan de afgelopen jaren. Het is niet de bedoeling dat de sporthal als kleedruimte gebruikt wordt.

Is er een bewaakte garderobe?

Alle deelnemers hebben op hun startnummer een bagagelabel. Bij de deelnemers die zich via de site hebben ingeschreven en al betaald hebben voor de garderobe is het bagagelabel groen, deze kan je bij de garderobe gebruiken om je spullen in te leveren. Ook voor de deelnemers die voor ingeschreven hebben en nog niet betaald hebben of voor deelnemers die zich op de dag nog inschrijven is de garderobe beschikbaar! Gebruik hiervoor het blanco bagagelabel aan het startnummer en betaal 2 euro gepast bij de garderobe.

De garderobe vind je onder de overkapping naast het Fulcotheater. Deze plek staat duidelijk aangegeven met bordjes. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken van en/of beschadigingen aan jouw persoonlijke eigendommen.

 

START / FINISH:

De start van de halve marathon vindt plaats op de Benschopperweg, van de 10 kilometer op de Hogebiezen, van de 5 km en de IJsselsteinloop 4 Kids op De Overtoom. De finish van alle afstanden vindt plaats op De Overtoom.

 

HAZEN:

Op alle afstanden hebben wij tempohazen meelopen. Deze hazen lopen zo stabiel mogelijk naar de volgende tijden:

  • – 5 km: 25 min: 30 min, 35 min en 40 min (door REactive).
  • – 10 km: 45 min: 50 min, 55 min, 60 min en 65 min (door REactive).
  • – Halve Marathon: 1 uur 40 min, 1 uur 50 min en 2 uur (door BodyRun)

Zoek je haas vanaf een halfuur voor de start bij de warming-up op Het Podium. Zo kun je samen met je haas het startvak inlopen. Eenmaal in het startvak is het anders lastig om bij je haas te komen.

 

VERZORGING:

Bij alle verzorgingsposten op de halve marathon, de 10 kilometer, de 5 kilometer en bij de finish zijn water en sponzen beschikbaar. Bij de verzorgingsposten van de halve marathon op 9,6 en 15,8 kilometer en bij de finish is sportdrank van AA beschikbaar. Bij de finish zijn sinaasappels en bananen beschikbaar. Deelnemers worden verzocht gebruikte bekertjes en sponzen in de daarvoor bestemde kliko’s te deponeren, die na de verzorgingsposten langs het parcours zijn geplaatst. Bij alle verzorgingsposten, alsmede bij de finish is een EHBO’er beschikbaar.

Lokatie verzorgingsposten:

Halve marathon
5,4 km. Benschop bij fa. Benschop
9,6 km. Lopik bij de woning Graafdijk 38
15,8 km. IJsselstein, Lagedijk Zuid t.h.v. nr. 27
20,2 km. IJsselstein, op de IJsselkade net voor de Panoven
Finish
Bij warm weer extra verzorgingsposten op:
7,9 km. Lopik, M.A. Reinaldaweg t.o. het industrieterrein
18,6 km. Nieuwegein, Parallelweg t.h.v. nr. 1
10 kilometer
4,7 km. IJsselstein, Lagedijk Zuid t.h.v. nr. 27
7,5 km. Nieuwegein, Parallelweg t.h.v. nr. 1
9,1 km. IJsselstein op de IJsselkade net voor de Panoven
Finish
Bij warm weer een extra verzorgingspost op:
3,1 km. IJsselstein, net voor Hogebiezendijk nr. 27
5 kilometer
2,1 km IJsselstein, Lage Dijk-Noord 15a
4,1 km. IJsselstein op de IJsselkade net voor de Panoven
Tevens zijn er bij warm weer meerdere koelmogelijkheden d.m.v. watersproeiers.

 

PodoXpert en IJsselsteinloop – een goede match!

De fijne samenwerking en de sfeer tijdens dit mooie evenement, waarin sport, prestatie, ontspanning en gezelligheid elkaar altijd weten te vinden, zijn voor PodoXpert reden geweest om zich na 2019 nog twee jaar langer als naamgevend hoofdsponsor aan deze prachtige dag te verbinden. We hebben de afgelopen twee jaar als (sport)podotherapeuten al vele hardlopers kunnen helpen met hun klachten tijdens de voorbereiding, maar ook met nazorg. Daarom, en omdat we het zelf ook heel leuk vinden om mee te lopen, passen PodoXpert en IJsselsteinloop zo goed bij elkaar!

In 2019 bestaan we 25 jaar en dat geeft het geheel een extra mooi randje. In al die jaren hebben we vastgehouden aan onze kernwaarden – aandacht en tijd voor patiënt en zorgverlening – met een hoge kwaliteitsnorm in de podotherapie. We zijn er dan ook zeer trots op dat we dit festijn t/m 2021 PodoXpert IJsselsteinloop mogen noemen! Dus heb je al langer voet- en/of bewegingsklachten, ook tijdens of na het hardlopen? Loop er niet mee door, want vaak is er iets aan te doen! Kijk op www.podoxpert.nl voor meer informatie.

 

Moventes Fysiotherapie:

Moventes Fysiotherapie zal tijdens de IJsselsteinloop weer aanwezig zijn om de vermoeide benen te masseren. Wij starten om 10.00u en “finishen” om 13.30u.
Je kunt ons vinden op het start en finish terrein  op de Overtoom bij de ingang van het Fulcotheater. Je hebt nog even tijd om fit aan de start te verschijnen.Twijfel je over een (beginnende) blessure? Maak dan een afspraak met een van onze fysiotherapeuten.                                                          

T:    0302081835 www.moventes.nl

 

BodyRun “samen hardlopen”

Wil je je op een goede en leuke manier voorbereiden op een van de afstanden van de IJsselsteinloop?
Sluit je dan aan bij “BodyRun hardlooptrainingen” IJsselstein. We hebben dagelijks groepen op elk niveau en werken uitsluitend met Atletiekunie gediplomeerde trainers! Maar het belangrijkste………  samen hardlopen en plezier hebben met elkaar staat voorop! Kijk voor meer info op de website www.bodyrun.nl

 

REactive: Trainen voor de IJsselsteinloop

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, kun je in IJsselstein terecht bij Leefstijl- en Hardloopcentrum REactive. Zowel in groepen als individueel kun je gericht werken aan een goede looptechniek en mooie tijd. Zie www.reactive.nl.

 

PRIJZEN:

Halve marathon, 10 km, 5km
1e, 2e en 3e heer en dame ontvangen een prijs + beker.

Bedrijvenklassement halve marathon, 10 en 5 km
Er zijn prijzen en bekers voor de eerste 3 teams per afstand.

Er zijn bekers en prijzen voor de 1e drie IJsselsteinse dames en heren van de 5 kilometer, de 10 kilometer en de halve marathon.

Jeugdloop

1e, 2e en 3e jongen en meisje ontvangen een prijs + beker.

De prijsuitreiking vindt direct na afloop van de gelopen afstand plaats.

Alle deelnemers krijgen na afloop niet meer het bekende katoenen IJsselsteinloop T-shirt, maar een medaille. Uit een na de 35e IJsselsteinloop gehouden enquête bleek dat het merendeel van de deelnemers koos voor een medaille.

 

UITSLAGENLIJST:

Dezelfde avond staat er een voorlopige uitslagenlijst op internet (www.ijsselsteinloop.nl) en na 48 uur een definitieve uitslagenlijst.

 

EDITIE 2020

Vanzelfsprekend willen wij ook volgend jaar weer de IJsselsteinloop organiseren. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 30 mei 2020. Alle deelnemers aan de editie 2019 krijgen automatisch informatie met betrekking tot het evenement toegezonden.

 

ANBI

Wij zijn momenteel bezig met de aanvraagprocedure om een ANBI te worden. Heeft u interesse om een belastingvrije schenking aan ons te doen? Neem dan contact op met info@ijsselsteinloop.nl. Voor meer informatie zie ons Beleidsplan en Financieel verslag 2017-2018.