spin

REGLEMENT:

Het Reglement van de IJsselsteinloop vind je hier.

 

LOOPAFSTANDEN EN KLASSEMENTEN:

PK Runningshop Halve Marathon

Jumbo Langerak 10 kilometer

Body Business 5 kilometer

De PodoXpert IJsselsteinloop wordt jaarlijks georganiseerd op de zaterdag voor Pinksteren. In 2018 vindt de loop plaats op zaterdag 19 mei. Deelnemers kunnen een keuze maken uit een drietal loopafstanden, namelijk een halve marathon, een 10 kilometer en een vijf kilometer, die weer onderverdeeld zijn in een heren- en damesklassement. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen leeftijd van deelnemers.

Voorinschrijving vanaf 1 december 2017 t/m 2 mei 2018 is alleen mogelijk via onze website.
Kosten voorinschrijving: € 8,00.
Alle voorinschrijvers krijgen via de mail een bon voor 15% korting van PK Runningshop.

Losse startnummers worden niet opgestuurd, maar kunnen op zaterdag 19 mei 2018 worden afgehaald vanaf 08:00 uur op de Overtoom, voor het Fulcotheater.

Inschrijving op de dag van de loop kan vanaf 08:00 uur in het Fulcotheater aan de Overtoom in IJsselstein tot een kwartier voor de start van de betreffende afstand.
Kosten: € 10,00. Pinbetaling is niet mogelijk!

 

STARTTIJDEN:

09:00 Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids Jongens BO groepen 3 en 4

09:02 Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids Meisjes BO groepen 3 en 4

09:20 Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids BO groepen 7 en 8

09:22 Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids BO groepen 5 en 6

10:00 Jumbo Langerak 10 kilometer en het Cinq Accountants/advisors bedrijvenklassement op de 10 kilometer

10:25 PK Runningshop Halve marathon en het Cinq Accountants/advisors bedrijvenklassement op de halve marathon

13:05 Body Business 5 kilometer en het Cinq Accountants/advisors bedrijvenklassement op de 5 kilometer

 

TIJDREGISTRATIE:

Tijdens de IJsselsteinloop zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van jouw tijd. Achter op jouw startnummer (de bib) bevindt zich een elektronische chip (de tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van jouw tijden heel eenvoudig. De tags hoeven niet ingenomen te worden na de race.

 

KLEED- EN DOUCHERUIMTE:

Ten behoeve van deelnemers is kleedruimte aanwezig in het Fulcotheater, gevestigd aan de Overtoom 3. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing van goederen die daar worden achtergelaten.

Alle deelnemers worden verzocht gebruik te maken van de mobiele toiletten buiten het Fulcotheater. Het gebruik van de mobiele toiletten is gratis. Je kunt ook tegen betaling gebruik maken van de toiletten binnen in het Fulcotheater.

Doucheruimte is beschikbaar in de sportzaal op de Touwlaan op 600 meter van start/finish. Het is NIET de bedoeling dat je de sporthal als kleedruimte gebruikt.

 

Is er een bewaakte garderobe?

Alle deelnemers hebben op hun startnummer een bagagelabel. Bij de deelnemers die zich via de site hebben ingeschreven en al betaald hebben voor de garderobe is het bagagelabel groen, deze kan je bij de garderobe gebruiken om je spullen in te leveren. Ook voor de deelnemers die voor ingeschreven hebben en nog niet betaald hebben of voor deelnemers die zich op de dag nog inschrijven is de garderobe beschikbaar! Gebruik hiervoor het blanco bagagelabel aan het startnummer en betaal 2 euro gepast bij de garderobe.

De garderobe vind je onder de overkapping naast het Fulcotheater. Deze plek staat duidelijk aangegeven met bordjes. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken van en/of beschadigingen aan jouw persoonlijke eigendommen.

START / FINISH:

De start van de halve marathon vindt plaats op de Benschopperweg, van de 10 kilometer op de Hogebiezen, van de 5 km en de IJsselsteinloop 4 Kids op De Overtoom. De finish van alle afstanden vindt plaats op De Overtoom.

 

HAZEN:

Wanneer je meedoet aan de 5 of 10 km en een van de onderstaande streeftijden hebt, kun je met een tempohaas van REactive lopen. Deze hazen lopen zo stabiel mogelijk naar de volgende tijden:

Op de 5 km: 25 min; 30 min; 35 min.

Op de 10 km: 45 min; 50 min; 55 min; 60 min; 65 min.

Wanneer je met een haas mee wil lopen, kun je het beste een half uur voor de start naar de warming-up op Het Podium komen en daar alvast je haas opzoeken. Zo kun je samen met je haas het startvak inlopen. Eenmaal in het startvak is het anders lastig om bij je haas te komen.

 

VERZORGING:

Bij alle verzorgingsposten op de halve marathon, de 10 kilometer, de 5 kilometer en bij de finish zijn water en sponzen beschikbaar. Bij de verzorgingsposten van de halve marathon op 9,6 en 15,8 kilometer en bij de finish is sportdrank van AA beschikbaar. Bij de finish zijn sinaasappels en bananen beschikbaar. Deelnemers worden verzocht gebruikte bekertjes en sponzen in de daarvoor bestemde kliko’s te deponeren, die na de verzorgingsposten langs het parcours zijn geplaatst. Bij alle verzorgingsposten, alsmede bij de finish is een EHBO’er beschikbaar.

Lokatie verzorgingsposten:

Halve marathon
5,4 km. Benschop bij fa. Benschop
9,6 km. Lopik bij de woning Graafdijk 38
15,8 km. IJsselstein, Lagedijk Zuid t.h.v. nr. 27
20,2 km. IJsselstein, op de IJsselkade net voor de Panoven
Finish
Bij warm weer extra verzorgingsposten op:
7,9 km. Lopik, M.A. Reinaldaweg t.o. het industrieterrein
18,6 km. Nieuwegein, Parallelweg t.h.v. nr. 1
10 kilometer
4,7 km. IJsselstein, Lagedijk Zuid t.h.v. nr. 27
7,5 km. Nieuwegein, Parallelweg t.h.v. nr. 1
9,1 km. IJsselstein op de IJsselkade net voor de Panoven
Finish
Bij warm weer een extra verzorgingspost op:
3,1 km. IJsselstein, net voor Hogebiezendijk nr. 27
5 kilometer
2,7 km Nieuwegein, Zavelweg, net voorbij het keerpunt
4,1 km. IJsselstein op de IJsselkade net voor de Panoven
Tevens zijn er bij warm weer meerdere koelmogelijkheden d.m.v. watersproeiers.

PODOXPERT BIJ LOOPKLACHTEN EN BLESSURES:

Tijdens de gehele dag zal er bij start-finish een ervaren podotherapeut van PodoXpert IJsselstein beschikbaar zijn, met een specialisatie in sport. Heb je (al langer) problemen tijdens of na het hardlopen, last van pijnlijke voeten, enkels, knieën, heup of rug? Heb je last van achillespees- of hielklachten (ook bij kinderen)? Deze paramedische specialist kan je adviseren hoe jouw klachten te verhelpen of te verminderen zijn. Op www.podoxpert.nl vind je een overzicht van alle mogelijke (sport)klachten.

 

PRIJZEN:

Halve marathon, 10 km, 5km
1e, 2e en 3e heer en dame ontvangen een prijs + beker.

Bedrijvenklassement halve marathon, 10 en 5 km
Er zijn prijzen en bekers voor de eerste 3 teams per afstand.

Er zijn bekers en prijzen voor de 1e drie IJsselsteinse dames en heren van de 5 kilometer, de 10 kilometer en de halve marathon.

Jeugdloop

1e, 2e en 3e jongen en meisje ontvangen een prijs + beker.

De prijsuitreiking vindt direct na afloop van de gelopen afstand plaats.

Alle deelnemers krijgen na afloop niet meer het bekende katoenen IJsselsteinloop T-shirt, maar een medaille. Uit een na de 35e IJsselsteinloop gehouden enquête bleek dat het merendeel van de deelnemers koos voor een medaille.

 

UITSLAGENLIJST:

Dezelfde avond staat er een voorlopige uitslagenlijst op internet (www.ijsselsteinloop.nl) en na 48 uur een definitieve uitslagenlijst.

 

EDITIE 2019

Vanzelfsprekend willen wij ook volgend jaar weer de IJsselsteinloop organiseren. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 8 juni 2019. Alle deelnemers aan de editie 2018 krijgen automatisch informatie met betrekking tot het evenement toegezonden.