image

Stichting Semmy

In Nederland krijgen elk jaar 125-150 kinderen een hersentumor, waarvan 10 kinderen een tumor in de hersenstam. De hersenstam stuurt veel verschillende basale en vitale functies aan, waaronder hartslag, ademhaling, bewustzijn en de verschillende hersenzenuwen. Er is nog geen genezende behandeling, en de meeste kinderen met hersenstamtumor overlijden binnen een jaar na diagnose. Stichting Semmy ondersteunt sinds 2007 wetenschappelijk onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Want, ook voor kinderen met hersenstamkanker moet het mogelijk zijn dat er een kans op genezing komt.

Zie voor meer informatie: www.stichtingsemmy.nl

Dierenambulance IJsselstein

De dierenambulace en de Stichting Huisdieren Vervoer Service zijn opgericht door Dierenkliniek IJsselstein, daardoor is de dierenambulance ook 24 uur per dag, 7 dagen per week verzekerd van een professioneel team voor de eerste hulp en opvang van dieren die dat nodig hebben.

Om de stichting draaiend te houden wordt uitsluitend met vrijwilligers gewerkt. Deze groep vrijwilligers zet zich 24/7 in om het welzijn van de dieren zo goed mogelijk te ondersteunen. Met de donatie van de deelnemers aan de IJsselsteinloop kan er zuurstofapparatuur vernieuwd worden en worden de benches vervangen.

Voor meer informatie: www.huisdierenvervoerservice.nl

image