6e Nieuwsbrief IJsselsteinloop 2018

Beste deelnemer aan de IJsselsteinloop,

Wij zijn de laatste uren voor het startschot al bijna aan het aftellen! In deze nieuwsbrief vindt je alle informatie die je nodig hebt voor zaterdag.

Verder in deze editie van de nieuwsbrief een bericht van onze sponsoren Body Business en Podoxpert.

Veel leesplezier gewenst!

 

Nog niet ingeschreven?

Dit kan nog op de dag zelf vanaf 08:00 in het Fulcotheater aan de Overtoom in IJsselstein. De inschrijving is geopend tot een kwartier voor de start van de desbetreffende afstand. Voor de deelnemers aan de IJsselsteinloop 4 Kids hebben wij bij de na-inschrijving nog maar een beperkt aantal t-shirts. Kosten: € 10,00 (4 Kids €5,00). Pinbetaling is niet mogelijk!

Bereikbaarheid & Parkeren

34h0
Probeer vooral met het OV of met de fiets te komen! Vlakbij start/finish stopt zowel de sneltram (IJsselstein-Nieuwegein-Utrecht) als bus 195/295(Rotterdam-Schoonhoven-Utrecht).
Bij en in de buurt van start/finish is het betaald parkeren. De makkelijkste plekken om te parkeren zijn de parkeergarages ‘Eiteren’ en ‘Overtoom’ en op straat aan de Podiumweg. Voor informatie over het gebied waar betaald parkeren geldt zie: www.parkeerservice.nl Buiten dit gebied kun je gratis parkeren, het is dan slechts een paar minuten lopen naar de start.

Overbelasting en belastbaarheid

34hl

Het is bijna zover! De gezelligste dag van het jaar in IJsselstein komt er weer aan. Ga je ook dit jaar jezelf weer uitdagen? Kan ik nog iets sneller dan vorig jaar? Is mijn voorbereiding zo dat ik blessurevrij en optimaal uitgerust aan de wedstrijd begin? En juist op deze balans staat geen vast schema, want iedereen zit anders in elkaar! Heeft dus je belasting (training) inderdaad hetzelfde niveau als je belastbaarheid? Kan je lichaam die belasting überhaupt wel aan? Je belastbaarheid is namelijk geen constante factor. Moet je misschien wat meer rust nemen of juist wat krachttraining gaan doen om sterker te worden? Heot is dus belangrijk om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke dynamica en biomechanica. Een verkeerde balans kan – mede door bv. trainingsopbouw, techniek en schoeisel – diverse problemen veroorzaken. Die klachten kunnen beginnen in de voet, maar ook in je heup, rug of nek! Dus heb je al langer wat klachten tijdens of na het hardlopen? Vraag het eens, geheel vrijblijvend aan je ervaren IJsselsteinloop PodoXpert. En jouw klacht is voor ons NOOIT te klein!! Dus stel je vraag, exclusief voor jou als IJsselsteinloop deelnemer via ijsselsteinloop@podoxpert.nl. Iedereen veel succes gewenst en vooral … Veel Plezier!

Koop het functionele hardloopshirt van de IJsselsteinloop!

py3p

Wij hebben extra shirts aangeschaft zodat je zaterdag het shirt kunt kopen voor slechts €15,- (geen PIN mogelijk). Je kunt bij de marktkraam dit schitterende shirt kopen in verschillende maten. Wees er snel bij want ….. op = op !

Klik hier voor meer informatie!

Bericht van onze sponsor: Body Business

34hz

Al geruime tijd is Body Business IJsselstein één van de trotse sponsoren van de IJsselsteinloop. En zelfs hoofdsponsor van de dit jaar vernieuwde 5 kilometer.
Wij vinden het belangrijk om aanwezig te zijn bij de IJsselsteinse sportevenementen omdat een gezonde leefstijl bij ons hoog in het vaandel staat, ook voelen wij ons betrokken bij de inwoners van IJsselstein en haar activiteiten. Onze betrokkenheid bij de IJsselsteinloop zien wij dan ook bijna als niet meer dan logisch!

Net als de IJsselsteinloop vernieuwen wij ook daar waar het nodig is of moet. De 5 kilometer IJsselsteinloop een nieuwe route; wij nieuwe kleedkamers en nieuwe apparatuur!

Tijdens de IJsselsteinloop staan wij langs het parcours om de hardlopers tijdens de halve marathon en de 10 kilometer aan te moedigen en te voorzien van water en sponzen. Daarnaast leveren wij prijzen voor de eerste 3 IJsselsteinse finishers van alle afstanden bij zowel de vrouwen als mannen.

Samen met de bij ons in het fitnesscentrum werkzame fysiotherapeuten, zorgen en verzorgen wij de spieren van de hardlopers tijdens én na de wedstrijd.

Deze geweldige samenwerking maakt ons tot een vast en blij gezicht van de IJsselsteinloop!

Hazen van Reactive

 

Wanneer je meedoet aan de 5 of 10 km en een van de onderstaande streeftijden hebt, kun je met een tempohaas van REactive lopen. Deze hazen lopen zo stabiel mogelijk naar de volgende tijden:

Op de 5 km: 25 min, 30 min, 35 min en 40 min

Op de 10 km: 45 min, 50 min, 55 min, 60 min en 65 min

Op de halve marathon: 2 uur

Wanneer je met een haas mee wilt lopen, kun je het beste een half uur voor de start naar de warming-up op het Podium komen en daar alvast je haas opzoeken. Zo kun je samen met je haas het startvak inlopen. Eenmaal in het startvak is het anders lastig om bij je haas te komen.

Labrie & Verzijlbergen Fysiotherapie34h7

Labrie & Verzijlbergen Fysiotherapie zal tijdens de IJsselsteinloop weer aanwezig zijn om de vermoeide benen te masseren. Zij starten om 10.00u en “finishen” om 13.30u. Ze staan bij het start en finish terrein op de Overtoom bij de ingang van het Fulcotheater.