3e Nieuwsbrief IJsselsteinloop 2018

Beste deelnemer aan de IJsselsteinloop,

De voorbereidingen voor de 36e editie van de IJsselsteinloop zijn in volle gang. Ook dit jaar brengen we jullie maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws!

In deze editie van de nieuwsbrief een toffe winactie! Je maakt kans op een functioneel hardloopshirt, we geven er drie weg!

Jullie vinden in deze nieuwsbrief ook informatie over ons goede doel ‘Aktie voor Aktie’, informatie over de jeugdloop en een bericht van een van onze sponsoren, de Rabobank.

Veel leesplezier gewenst!


De voorinschrijving is geopend!

De inschrijving is geopend! Schrijf je nu in via onze website voor de IJsselsteinloop 4-kids, 5KM, 10KM of Halve Marathon en profiteer van het verlaagde inschrijftarief. Bovendien ontvangen alleen de voorinschrijvers via de mail een bon voor 15% korting bij PK Runningshop!

Schrijf je nu in!


Een veel voorkomende sportblessure!

Shin splints, oftewel scheenbeenirritatie, is een blessure als gevolg van overbelasting, die meestal geleidelijk ontstaat. Het is een veel voorkomende blessure bij hardlopers, die zonder goede behandeling over het algemeen maar langzaam geneest. De oorzaak zit hem vaak in een combinatie van factoren. Naast overbelasting moeten we dan denken aan o.a. verkeerde schoenen, verkeerde trainingsopbouw, onbalans in onderbeenspieren of doorzakkende voeten. Herkenbare klachten voor deze blessure zijn bijvoorbeeld een zeurende spierpijn of vermoeidheidsklachten in de onderbenen, soms gevolgd door pijn/steken in verschillende delen van het scheenbeen tot zelfs de binnen-enkel of de knie. Tijdens het sporten kunnen de klachten verminderen, maar keren meestal daarna snel weer terug. Een logisch gevolg voor jou als sporter is dat je begint met een rustperiode, maar je merkt dan vaak dat – zonder behandeling – bij het weer beginnen met sporten de klachten terugkeren. Kijk eens op onze pagina over scheenbeenirritatie en herken je de klachten? Neem contact op met onze gespecialiseerde PodoXpert podotherapeut voor een juiste diagnose en behandeling, zodat je snel weer pijnvrij kunt lopen.

Constant Kivits / PodoXpert IJsselstein


IJsselsteinloop 4 Kids

De IJsselsteinloop zal beginnen met de IJsselsteinloop 4 Kids! Het prachtige gezicht van honderden rennende kinderen, ieder met zijn eigen doel, tovert een glimlach op ieder zijn gezicht. De inschrijving voor deze kidsrun is open, inschrijven kan via de website. Alle IJsselsteinse basisschoolleerlingen krijgen binnenkort op school een flyer met alle informatie. Ook basisschoolleerlingen buiten IJsselstein zijn van harte welkom!

Dit jaar zal er buiten het bekende IJsselsteinloop T-shirt, een extra mooie herinnering worden gegeven in vorm van een medaille. Voor de groepen 3 en 4 is er een parcours van 1 km en voor de groepen 5 t/m 8 is er een parcours van 2 km. Inschrijven op de dag van de loop kost € 5,00 en kan alleen tegen contante betaling. Alleen via de voorinschrijving via de website is een shirt gegarandeerd beschikbaar!

Schrijf je nu in!


Win een Functioneel Hardloopshirt!

 

Wij hebben reeds enkele Functionele Hardloopshirts weggegeven en wij geven er de komende week nog eens drie weg! Hoe? Zorg dat je op ‘aanwezig’ staat in ons Facebookevenement. Op 15 maart zullen wij willekeurig drie mensen selecteren, die kunnen op 19 mei tijdens de IJsselsteinloop een shirt ophalen!

Niet wachten op deze winactie? Voor slechts €12,50 kan je dit prachtige shirt meebestellen bij de voorinschrijving.

Doe mee en win!


Goede doel: Aktie voor Aktie

 

Al ruim 30 jaar is Aktie voor Aktie een van de goede doelen van de IJsselsteinloop. Met de bedragen die alle deelnemers de afgelopen 30 jaar bij elkaar gerend hebben, steunen wij het kinderopvanghuis in Igaçi. Dit huis vangt elke dag weer zo’n 100 kinderen op. In het opvanghuis krijgen zij een volledige opleiding tot bijvoorbeeld schoonheidsspecialist(e) of kap(p)(st)er, maar er zijn ook computers aanwezig voor de eerste stappen in de ICT. Ook dit jaar kan Aktie voor Aktie weer rekenen op onze steun!

Meer informatie over Aktie voor Aktie


Bericht van een van onze sponsoren: de Rabobank

 

Ook deze editie van de IJsselsteinloop zal de Rabobank de sponsor zijn van de IJsselsteinloop 4 Kids. Rabobank onderstreept hiermee haar relatie met ‘bewegend IJsselstein’. We vinden het belangrijk dat ook juist de jeugd van IJsselstein enthousiast is voor het hardloopevenement. En meedoen is hierbij echt belangrijker dan winnen. Het is een groot genoegen om (letterlijk) voor de deur van de Rabobank op de Overtoom alle kinderen voorbij te zien komen. En uiteraard ook hoe ze weer binnenkomen. De één zorgt voor een evenwichtige opbouw van zijn/haar loop en de ander rent weg alsof het 100 meter is.

De Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids biedt de bank de gelegenheid om haar lokale betrokkenheid in de gemeente IJsselstein te onderschrijven en past bij het belang dat de Rabobank hecht aan breedtesport. Dat doet de bank (inter)nationaal met bijvoorbeeld de sponsoring van Team NL en lokaal met de ondersteuning van de grootste hardloopevenementen in de regio.