Persbericht afloop 37e IJsselsteinloop

IJsselstein, juni 2019

De 37e editie van de PodoXpert IJsselsteinloop (www.ijsselsteinloop.nl) zit er weer op. Bijna 2.300 deelnemers hebben zich ingeschreven en er zijn er 2.000 daadwerkelijk gestart. Ondanks het regenachtige en winderige weer was de sfeer bij de deelnemers prima!

Het eerste startschot klonk voor de Rabobank IJsselsteinloop 4 kids met een totaal van 282 kinderen voor hun afstand van 1 of 2 kilometer. Voor ieder kind was er een medaille én een hardloopshirt.

Aan de start van de Jumbo IJsselstein 10 km stonden 913 deelnemers. Na 35:27 minuten kwam Kidane Keleta uit Hedel als winnaar over de finish. De eerste dame, Marjon de Kok uit Goirle, klokte op 38:43 minuten.
Daarna klonk de starttoeter voor de start van de PK Runningshop halve marathon met 365 deelnemers. Deze afstand werd gewonnen door Wilfred Verhagen uit Woerden met een tijd van 1:17:51 uur. De eerste dame, Charlotte Marijn uit Vianen, finishte in een tijd van 1:29:05 uur.
Bij het laatste onderdeel, de Body Business 5 km, vertrokken 433 deelnemers. Hier was de snelste hardloper Robert Hogerwerf uit Bunnik met een tijd van 16:52 minuten. Niet lang daarna finishte de eerste dame op deze afstand: Rebecca Atteveld uit Utrecht in een tijd van 19:28 minuten.

De eerste plaatsen in het Terberg Totaal Installaties bedrijvenklassement zijn voor:
5 km: Anna van Rijn College leerlingenteam 1
10 km: M. van Rooij Transport 5
Halve marathon: M. van Rooij Transport 1

Voor de goede doelen is er weer een mooi bedrag opgehaald! Al jaren werkt de IJsselsteinloop samen met de stichting Aktie voor Aktie. Maar liefst € 9.000.00 is naar deze stichting overgemaakt. Aktie voor Aktie biedt kleinschalige hulp aan het leven van kansarme kinderen in derdewereldlanden. De opbrengst van de IJsselsteinloop wordt gebruikt voor exploitatiekosten van een kinderopvanghuis in Igaçi (Brazilië).
Voor de stichting Spieren voor Spieren is er een totaalbedrag gedoneerd van € 5.000.00! Spieren voor Spieren maakt een vuist om alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Wederom kan de organisatie van de IJsselsteinloop terugkijken op een groot succes met vele positieve reacties van deelnemers, sponsoren en vrijwilligers. De organisatie gaat onmiddellijk aan de slag voor de 38e editie. Deze wordt gehouden op zaterdag 30 mei 2020.