Persbericht inschrijving IJsselsteinloop 2019

IJsselstein, december 2018

De inschrijving voor de 37e IJsselsteinloop op zaterdag 8 juni 2019 is geopend!

De PodoXpert IJsselsteinloop (www.ijsselsteinloop.nl) behoort al jaren tot een van de grootste loopevenementen van de regio midden-Nederland.  Jaarlijks wordt de IJsselsteinloop georganiseerd op de zaterdag voor Pinksteren. In 2019 gaat de 37e editie van de IJsselsteinloop van start op zaterdag 8 juni. 

Er zijn drie verschillende loopafstanden te kiezen:

De PK Runningshop halve marathon, de Jumbo IJsselstein 10 km en de Body Business 5 km. Deze afstanden zijn onderverdeeld in een heren- en damesklassement. Ook is er een Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids voor de groepen 3 t/m 8 van de basisschool. Bedrijventeams kunnen inschrijven voor het Terberg Totaal Installaties bedrijvenklassement op de drie afstanden. Een sportief teamevenement met als beloning een goodiebag, een mooie teamfoto en voor iedere loper een medaille en een IJsselsteinloop functioneel hardloopshirt van New Balance.

Individueel voorinschrijven kan tot en met 22 mei 2019, voor slechts € 8,00 via www.ijsselsteinloop.nl

Voor slechts € 12,50 kan een IJsselsteinloop functioneel hardloopshirt besteld worden. Iedere voorinschrijver krijgt een startnummer met zijn naam erop. 

Tijdens de loop zijn er onderweg posten die de lopers voorzien van water en natte sponzen. Bij de finish is er naast water en sponzen ook EHBO aanwezig. Er zijn kleedruimtes aanwezig en zelfs een douchegelegenheid nabij. Er worden voor de eerste drie deelnemers per klassement leuke prijzen uitgereikt, o.a. een mooie beker en tegoedbonnen voor sportkleding. De looptijden worden geregistreerd door de chip op het startnummer en zijn op de website kort na de loop zichtbaar.

De IJsselsteinloop steunt 2 goede doelen, stichting Aktie voor Aktie en Spieren voor Spieren. Aktie voor Aktie zorgt voor de kinderen in het opvanghuis in Igaçi (Brazilië), om ze een betere toekomst te kunnen bieden. Spieren voor Spieren strijdt tegen spierziektes bij kinderen en haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.  

Het belooft weer een groot hardloopfestijn te worden. Vorig jaar liepen er meer dan 2.200 lopers mee en waren er heel veel supporters.