spin

Nieuwsbrief december 2016

2e NIEUWSBRIEF 35e IJSSELSTEINLOOP 3 juni 2017

Beste deelnemer aan de IJsselsteinloop,

 

 

Inschrijving
Op 1 december gaat de inschrijving voor de 35e editie open! Je kunt je weer inschrijven voor de 5 km, 10 km, halve marathon, jeugdloop of als bedrijf met je collega’s. Noteer in je agenda alvast 3 juni 2017 en schrijf je vanaf 1 december in via onze website: www.ijsselsteinloop.nl.
podoxpert
PodoXpert HELPT: Achillespeesblessures

Achillespeesproblemen komen bij hardlopers regelmatig voor. Wanneer de belasting te hoog wordt op een achillespees kan het weefsel beschadigen. Dit kan ter hoogte van de aanhechting op het hielbeen zijn of wat hoger in de pees. Deze klachten kunnen gepaard gaan met zwelling, roodheid en warmte en in diverse stadia voorkomen:

  1. Na langdurige belasting
  2. Bij de warming-up
  3. Tijdens en na belasting
  4. Constante pijn, ook na langdurige rust
Oorzaak en behandeling
Mogelijke oorzaken zijn overbelasting, verkeerde trainingsopbouw, ongeschikt schoeisel of een afwijkende stand en/of functie van de voeten. Mogelijke behandeling – afhankelijk van situatie en ernst van de klacht – bestaat o.a. uit orthesen, podotherapeutische zolen, loop- en schoenadvies en taping. Lees meer op www.podoxpert.nl
Een halve marathon lopen ?

Al jaren sponseren wij dit grootste sportieve evenement van IJsselstein. Sinds vorig jaar hebben wij ook onze naam verbonden aan de halve marathon. Wij vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers sportief bezig zijn, daarom stimuleren wij ook altijd als er medewerkers mee willen lopen.

Ondanks dat het een van de drukste weekenden van het jaar is, proberen wij altijd iedereen mee te laten doen die dit wil. Afgelopen jaar deden er maar liefst 4 teams mee op alle 3 de afstanden. Ook dit jaar zullen wij weer vertegenwoordigd zijn met diverse teams.

Sportieve groet,
Jumbo Langerak IJsselstein

Een halve marathon lopen is een mooi doel om naar toe te trainen. Het is een kick om te finishen na alle voorbereidingen die je hebt gedaan. Trainen op basis van een schema, samen met vrienden/collega’s in een loopgroep is een mooie uitdaging. Op onze Facebook pagina kan je advies of hulp vragen, wij bieden je een mooie mogelijkheid om deze uitdaging aan te gaan op een zeer verzorgd parcours.
https://www.ijsselsteinloop.nl/parcours/

Waardevolle spullen veiligstellen
Er is een beveiligde garderobe aanwezig. Deze is geopend vanaf 08.00 uur tot 15.00 uur. Bij de inschrijving kun je kiezen of je gebruik wilt gaan maken van de garderobe. Bij je startnummer ontvang je dan een bagagelabel dat je kan gebruiken voor de garderobe. De kosten hiervoor zijn 2 euro. De garderobe is onder de overkapping naast het Fulcotheater. Deze plek staat duidelijk aangegeven met bordjes. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken van en/of beschadigingen aan uw persoonlijke eigendommen.

 

 

podoxpert
Compilatie 34e IJsselsteinloop 2016

Dankzij de inzet van de politie is het ieder jaar weer mogelijk om een veilige loopomgeving te creëren voor alle deelnemers. Een geweldige compilatie is gemaakt door een politieagent vanaf zijn motor. Compilatie 34e IJsselsteinloop 2016.