spin

7e NIEUWSBRIEF 35e IJSSELSTEINLOOP 3 juni 2017

7e NIEUWSBRIEF 35e IJSSELSTEINLOOP 3 juni 2017

Beste deelnemer aan de IJsselsteinloop,

Inschrijving
Nog 2 dagen en dan zal het eerste startschot klinken! Inschrijving op de dag van de loop kan vanaf 08:00 uur in het Fulcotheater aan de Overtoom in IJsselstein. Dit kan tot een kwartier voor de start van de betreffende afstand. Kosten: € 10,00 en voor de Rabobank IJsselsteinloop 4 Kids € 5,00. Pinbetaling is niet mogelijk!
Podoexpert
Exclusief voor de IJsselsteinlopers

Als betrokken sponsor én sportpodotherapeut wil PodoXpert uiteraard iets doen voor de deelnemers. Voor hen willen we de komende tijd graag onze expertise en sportervaring inzetten. Het is in onze praktijk namelijk een terugkerend feit dat sporters (en zeker hardlopers) vaak veel te lang wachten voor ze iets doen aan hun klachten. Hardlopen is een technische sport! Dat betekent dat bv. trainingsopbouw, techniek, persoonlijke

belastbaarheidsfactor en schoeisel diverse problemen kunnen veroorzaken. Die klachten kunnen beginnen in de voet, maar ook in je heup, rug of nek! Dus heb je al langer wat klachten tijdens of na het hardlopen? Vraag het eens, geheel vrijblijvend en exclusief, aan je ervaren IJsselsteinloop sportpodotherapeut. En jouw klacht is voor ons NOOIT te klein!! Stuur je vraag naar: ijsselsteinloop@podoxpert.nl Je krijgt (op werkdagen) binnen 24 uur antwoord! Namens een trotse Hoofdsponsor, VEEL SUCCES!
Is er een bewaakte garderobe?

Ja! Deze is geopend vanaf 08.00 uur tot 15.00 uur. Alle deelnemers hebben op hun startnummer een bagagelabel. Bij de deelnemers die zich via de site hebben ingeschreven en al betaald hebben voor de garderobe is het bagagelabel groen, deze kan je bij de garderobe gebruiken om je spullen in te leveren. Ook voor de deelnemers die voor ingeschreven hebben en nog niet betaald hebben of voor deelnemers die zich op de dag nog inschrijven is de garderobe beschikbaar! Gebruik hiervoor het blanco bagagelabel aan het startnummer en betaal 2 euro gepast bij de garderobe.
De garderobe vindt je onder de overkapping naast het Fulcotheater. Deze plek staat duidelijk aangegeven met bordjes. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken van en/of beschadigingen aan uw persoonlijke eigendommen.

Hazen

Wanneer je meedoet aan de 5 of 10 km en een van de onderstaande streeftijden hebt, kun je met een tempohaas van REactive lopen. Deze hazen lopen zo stabiel mogelijk naar de volgende tijden: Op de 5 km: 25 min; 30 min en 35 min.
Op de 10 km: 45 min; 50 min; 55 min; 60 min en 65 min.
Wanneer je met een haas mee wil lopen, kan je het beste een half uur voor de start naar de warming-up op Het Podium (loop langs de Albert Heijn, over de trambaan linksaf) komen en daar alvast je haas opzoeken. Zo kun je samen met je haas het startvak inlopen. Eenmaal in het startvak is het anders lastig om bij je haas te komen.

PK Runningshop
PK Runningshop

PK Runningshop is al ruim 20 jaar de toonaangevende hardloopspeciaalzaak van Nederland. PK staat voornamelijk bekend om zijn deskundige manier van aanmeten van hardloop- en wandelschoenen en zijn persoonlijke advies en goede service. Je kunt bij PK terecht voor hardloop-, wandel- en trailschoenen, hardloop- en wandelkleding, sportbeha’s, elektronica, hardloopschema’s, accessoires en teamkleding.
Vaak beseft men niet wat de gevolgen kunnen zijn van schoenen die niet bij hun lichaam en trainingsstijl passen. Een verkeerd gekozen schoen kan in de toekomst zelfs schade aanbrengen aan spieren en gewrichten. De deskundige adviseurs van PK zijn stuk voor stuk ervaren hardlopers of wandelaars. Deze grote schat aan kennis biedt je de garantie dat zij voor jou de beste hardloopschoenen kunnen vinden. Kom voor het beste advies en de beste hardloop- en wandelschoenen naar PK Runningshop in Dodewaard!

Binnenstadtram
Parkeren en bereikbaarheid

LET OP: Betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders rondom start/finish. Voor informatie over het gebied waar betaald parkeren geldt zie: www.parkeerservice.nl Buiten het centrum is het mogelijk om gratis te parkeren, dit kan bijvoorbeeld op het bedrijventerrein Paardenveld. Dit ligt tegenover het politiebureau en vanaf daar is het een paar minuten lopen naar start/finish.

SNELTRAM
De sneltram Utrecht – IJsselstein (via Nieuwegein)
brengt u in het centrum van IJsselstein. U stapt uit bij de halte Binnenstad, gelegen aan de Podiumweg nabij de Overtoom.
BUS
De busverbinding Utrecht – IJsselstein – Schoonhoven/Rotterdam v.v. (lijn 195 en 295) brengt u in het centrum van IJsselstein. U stapt uit bij de halte Binnenstad, gelegen aan de Podiumweg nabij de Overtoom.
M. van rooij
M. van Rooij Transporten & Verhuizingen BV sponsort 5 teams tijdens de 35e IJsselsteinloop

De 5 teams die namens de loopgroep Bodyrun meelopen worden dit jaar gesponsord door M. van Rooij Transporten & Verhuizingen te IJsselstein.

De teams waren naam- en sponsorloos. Martijn van Rooij van het gelijknamige bedrijf is zelf een recreatieve hardloper en hij doet al jaren mee met de IJsselsteinloop en draagt de organisatie een warm hart toe. Hoewel stevige trails in het binnen – en buitenland zijn voorkeur hebben. Zo heeft Martijn in september 2016 de Jungfrau marathon en in februari van dit jaar de Kroondomeinen Trail Marathon te Apeldoorn gelopen. Op 7 oktober 2017 staat de Kustmarathon gepland. Tijdens de IJsselsteinloop loopt hij de halve marathon! De IJsselsteinloop is in al die jaren een begrip in de hardloopwereld geworden en staat stevig op de hardloopkalender van veel lopers. De combinatie van een sportieve sfeer, gezonde spanning, gezellige binnenstad en een goede organisatie zorgde er voor dat de keuze om de IJsselsteinloop te sponsoren snel was gemaakt, aldus Martijn van Rooij.
Warm weer
Warm weer scenario

De organisatie van de IJsselsteinloop houdt zoals ieder jaar rekening met warm weer. In overleg met organisaties als Sport zorg www.sportzorg.nl, wordt besloten om extra maatregelen te nemen indien nodig. Dit houdt in dat wij extra waterposten zullen gaan toevoegen en de brandweer zal zorg dragen voor een koude douche onderweg. De communicatie hierover zal gaan via een mailing, Facebook en Twitter.

Uiteraard zullen wij aandacht geven aan de goede doelen die wij ondersteunen: Aktie voor Aktie en Spieren voor Spieren. Op beide websites kun je lezen wat er wordt gedaan met de donaties. Wij hopen aan het einde van de dag twee mooie cheques te mogen overhandigen!
Wij bedanken iedereen (alvast) voor de inschrijving! Daarnaast willen wij alle sponsoren die dit prachtige evenement steunen ook bedanken. Het wordt wederom een geweldig hardloopevenement voor jong en oud. Heel veel succes en plezier gewenst!