spin

6e NIEUWSBRIEF 35e IJSSELSTEINLOOP 3 juni 2017

6e NIEUWSBRIEF 35e IJSSELSTEINLOOP 3 juni 2017

Beste deelnemer aan de IJsselsteinloop,

Voorinschrijving
Voorinschrijving tot 16 mei

Voorinschrijving tegen gereduceerd tarief en inschrijving voor het bedrijvenklassement is mogelijk tot en met 15 mei 2017 via onze websitewww.ijsselsteinloop.nl. Een van de voordelen van voorinschrijving is dat je voornaam op het startnummer staat. Inschrijving op 3 juni is ook mogelijk in het Fulco theater aan de Overtoom.

TrendyHangers
Medaille hanger TrendyHangers

TrendyHangers biedt met zijn medaillehangers de oplossing voor het mooi etaleren van medailles. Vaak slingeren medailles ergens in huis of liggen opgeborgen in een lade. Jammer! Geniet elke dag van die mooi behaalde prestatie(s). TrendyHangersheeft speciaal voor de IJsselsteinloop een hanger ontworpen voor aan de muur waar u de medailles aan kunt ophangen. Ook leuk om cadeau te doen!

Scholierenloop
Blessurepreventie en de drie P’s …!

Enkele opvallende feiten: Naast zaalvoetbal en hockey blijkt hardlopen een van de meest blessuregevoelige sporten te zijn! Uit groot onderzoek is eerder al gebleken dat er in Nederland ruim 600.000 blessures per jaar ontstaan door hardlopen. Tel daarbij op het feit dat een derde van de blessures een herhaling is van een oude blessure en je voelt op je ‘zere’ klompen aan dat er voor hardlopers veel winst te behalen is! HOE? Preventie en een (sport)podotherapeut die jouw dynamica en biomechanica omzet in drie essentiële P´s …! Want hardlopen is – geloof het of niet – een technische sport die een serieuze aanpak verdient. Heb je al langer (terugkerende) voet- en bewegingsklachten? Kijk eens hier of je een klacht herkent. Oh ja, podotherapie wordt vaak vergoed vanuit je (aanvullende) zorgverzekering, zonder eigen risico!

Meer informatie
Middelbare scholier?

Sinds enkele jaren is er bij de IJsselsteinloop de Scholierenloop! Scholen uit de gehele regio doen mee met teams op de diverse afstanden. Zowel leerlingen als docenten gaan hier de strijd met elkaar aan. Jullie prestatie kan zorgen voor een goede klassering in het bedrijvenklassement, maar ook individueel doe je mee voor de prijzen! De school betaalt het inschrijfgeld, dus deelname is voor jou als leerling geheel gratis! Kijk hier voor meer informatie.


Parcours gefilmd
Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat het parcours niet geheel autovrij is. Door middel van routeborden en pijlen op het wegdek wordt het parcours aangeduid. Voor de halve marathon wordt gebruik gemaakt van blauwe en voor de 10 kilometer van rode pijlen. Het parcours is nagenoeg geheel verhard. Het parcours van de IJsselsteinloop 4 Kids is geheel afgesloten voor verkeer en waar nodig door middel van medewerkers beveiligd. Wil je het parcours geheel zien? Bekijk dan hier hier de video of de kaart.
Jaap de Jong
Een bestuurslid van de IJsselsteinloop in beeld

Jaap de Jong (66), getrouwd, vader van 2 dochters en opa van 4 kleinkinderen. Jaap werd eind 90er jaren door de rondschallende muziek naar de binnenstad getrokken. Hij zag daar veel dranghekken en activiteiten rondom het oude stadhuis en enkele bekenden die stonden te hannesen met het opzetten van partytenten. Na enige tijd werd hij verzocht ook even de handen uit de mouwen te steken. Van het een kwam het ander en voor hij het wist werd Jaap beschouwd als een vrijwilliger en enkele jaren later werd hij hoofd opbouw van de IJsselsteinloop. Sinds enkele jaren vervult Jaap ook de functie van penningmeester.

Zonder hulp van de vele vrijwilligers is de IJsselsteinloop een onmogelijke opgave. Deze mensen zijn goud waard. Ook zonder de sponsoring is de realisatie van de IJsselsteinloop niet haalbaar. Elk jaar geniet Jaap van de vele lopers die deelnemen aan de IJsselsteinloop, het enthousiasme en de tomeloze inzet die geleverd wordt. Echter, de 35e editie zal zijn laatste keer zijn. Het wordt nu tijd om het stokje over te geven aan de wat jongere generatie.
Body Business
Startschot door de burgermeester P. van Domburg

Net als vorig jaar heeft de burgermeester, dhr. Van Domburg, bevestigd het startschot te willen geven voor de 5km. Dit jaar zal hij zelfs de 10km mee gaan hardlopen! Wij wensen hem veel succes en plezier met de voorbereiding.