spin

5e NIEUWSBRIEF 35e IJSSELSTEINLOOP 3 juni 2017

5e NIEUWSBRIEF 35e IJSSELSTEINLOOP 3 juni 2017

Beste deelnemer aan de IJsselsteinloop,

Lustrum 35e editie medaille
Je kunt met je startnummer het welbekende IJsselsteinloop T-shirt ophalen na de loop. Aangezien het een lustrum editie is, heeft de organisatie een extra mooie herinnering geregeld, namelijk een medaille!
Scholierenloop
Wat is een lopersknie?

De lopersknie is een echte overbelastingblessure bij hardlopers, die overigens ook bij andere sporten kan voorkomen. Het is een overbelasting van de brede peesplaat (iliotibiale band) die vanuit de zijbilspieren aan de buitenzijde van het bovenbeen loopt, met de aanhechting aan de buitenzijde van de knie. Klachten beginnen vaak met een zeurderige pijn aan de buitenzijde van de knie. Oorzaken zijn o.a.: O-benen, overpronatie (het naar binnen zakken van de voeten tijdens het lopen), ongeschikt schoeisel, onvoldoende spierkracht van de heup- en bilspieren en te veel en/of verkeerde training. Hierdoor kan er te veel spanning op de peesplaat komen en wrijft de peesplaat tijdens het buigen van de knie met een te grote kracht over de knobbel aan de buitenzijde van het

dijbeen (net boven de knie). Voor vragen hierover (en evt. andere loopklachten) stuur vrijblijvend een mail naar vragen@podoxpert.nl of kijk op de website www.podoxpert.nl
IJsselsteinloop 4 kids

De inschrijving voor de IJsselsteinloop is al weer geruime tijd geopend en dat kunnen we wel zien aan het aantal inschrijvingen tot nu toe. Voor de jeugdloop zijn inmiddels alle basisscholen in IJsselstein benaderd en van flyers en posters voorzien. De ontmoetingen met de scholen en de verantwoordelijke leerkrachten waren weer zeer aangenaam en informatief. Zoals elk jaar houden we bij welke school de meeste inschrijvingen heeft en proberen we de scholen te motiveren om te winnen. Dit jaar staat de Fatimaschool alweer bovenaan. Natuurlijk is er ook dit jaar een leuke verrassing voor de school met de meeste inschrijvingen. Dit jaar hebben we gekozen om een deel van de opbrengsten aan een nieuw goed doel te geven namelijk, Spieren voor Spieren, voor kinderen met een spierziekte. Het andere goede doel is net als de jaren hiervoor Aktie voor Aktie, geef kansarme kinderen in Brazilië een toekomst.

Podoxpert
Inschrijving

Inmiddels is de inschrijving voor de 35e editie open! Je kunt je weer inschrijven voor de 5 km, 10 km, halve marathon, jeugdloop of als bedrijf met je collega’s. Noteer 3 juni 2017 in je agenda en schrijf je in via onze website: www.ijsselsteinloop.nl

RTV9
IJsselsteinloop 2016 compilatie door RTV9

Een mooie compilatie gemaakt door RTV9 van de 34e editie is hier te zien.

Body Business
Bedrijvenklassement

Naast individuele deelname hebben wij ook een bedrijvenklassement. Het gezamenlijk met collega’s beleven van de PodoXpert IJsselsteinloop geeft een binding! Als team lopen schept een band die later op de werkvloer een vervolg krijgt. Deelname is mogelijk op de 5km, 10km en de halve marathon.
Een bedrijventeam bestaat uit minimaal vier en maximaal zes personen die deelnemen voor slechts € 175,00. Voor elke deelnemer aan het bedrijvenklassement is er bovenop hét IJsselsteinloop T-shirt en een medaille een goed gevulde goodiebag en een mooie teamfoto! Daarnaast zijn er fantastische prijzen te winnen voor de beste bedrijventeams! Vorig jaar stonden er meer dan 90 teams aan de start. Help jij ons dit jaar om dat aantal boven de 100 te krijgen?

Peter Mennen
Een bestuurslid van de IJsselsteinloop in beeld

Peter Mennen zit vanaf 2012 in het bestuur van de IJsselsteinloop, maar vanaf de eerste IJsselsteinloop is hij al betrokken als vrijwilliger. Hij werkt bij de politie en heeft als hobby motorrijden, toevallig doet hij zijn werk ook voornamelijk op de politiemotor.

Peter is verantwoordelijk voor de veiligheid van de lopers op de openbare weg, hiervoor zijn er op 37 plekken in de verschillende lopen verkeersposten en rijden er politiemensen voor en achter de lopers. Helaas is dit het laatste jaar dat de politie zo talrijk aanwezig zal zijn bij de IJsselsteinloop die bij veel lopers bekend is als de IJsselsteinse politieloop. Door de reorganisatie van de Nederlandse politie heeft men besloten dat er geen (grote) inzet meer mag zijn van politiemensen voor dergelijke evenementen. Voor de komende jaren zijn we daarvoor andere oplossingen aan het zoeken. Peter kan niet wachten op de IJsselsteinloop van 2017 : ‘’dit wordt weer een leuk, sportief en veilig feest’’.